home
agenda
biografie
pers
contact

Biografie

Naast haar werk als actrice heeft Kathenka sinds september 2015 de opleiding Theaterdocent Verkort aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevolgd. Daarvoor is zij op 26 juni 2017 geslaagd. Voor de opleiding liep ze stage aan de OBS Looschool in Bathmen, middelbare school de Waerdenborch in Holten, theaterschool Het theaterschip in Deventer, Het Jeugdtheaterhuis in Amsterdam, Gerrit van der Veencollege in Amsterdam.

Voor haar afstudeervoorstelling heeft ze een samenwerking met COC-Deventer en de gemeente Deventer aangegaan. De voorstelling met volwassenen, Mary, je bent van mij! is met veel enthousiasme ontvangen en ruimschoots bezocht.

Actrice Kathenka Woudenberg is te zien in verschillende televisieseries, Flikken Maastricht, Dokter Tinus, Divorce, ADAM & EVA 2, De Leeuwenkuil, Moeder ik wil bij de Revue en Koen Kampioen.

Af en toe treedt ze op met de voorstelling Narciss die ze met Gerardjan Rijnders in 2012 maakte als lunchvoorstelling voor theater Bellevue in Amsterdam. September 2011 maakte ze al samen met
hem De Gouden Koets voor de Deventer Schouwburg. De voorstelling Narciss schreef Gerardjan Rijnders speciaal voor Kathenka Woudenberg en regisseerde eveneens. Narciss werd o.a. nog opgevoerd in het voorjaar van 2016 op 4 mei in de Toneelschuur in Haarlem.

Loek Zonneveld in de Groene Amsterdammer omschreef Narciss als ‘onthutsend mooi toneel’.

Kathenka Woudenberg studeerde in 1987 af aan de Toneelschool in Amsterdam. Daarna maakte ze 5 jaar deel uit van theatergroep Art & Pro van regisseur Frans Strijardts. Ondertussen speelde ze rollen bij Effecten in Ontwikkeling van regisseur Peter Eversteyn. Daarna volgden hoofdrollen bij verschillende gezelschappen: o.a. Het Nationale Toneel (Eind Goed Al Goed), Toneelgroep Amsterdam (Nirvana) en de Trust (Bloedbad). Ze speelde de zangeres Nico bij regisseuse Carina Molier en andere rollen bij Suver Nuver, stichting Courage, theatergroep Max, Artemis, Carrousel, Barokopera Amsterdam en het Volksoperahuis.

Film‐ en televisierollen o.a. bij Gerrard Verhagen (Eenmaal geslagen, nooit meer bewogen) en in de televisieserie We zijn weer thuis van Wim T. Schippers.

In de jaren 90 entameerde ze net als ze later zou doen bij de Deventer Schouwburg, enkele voorstellingen bij de Nestheaters, ‘Het is laat ik kan niet ademen’ en ‘Strassenfeger’.